FASHION - TOVE CASTOR

Lumitoro – Jewelry and 3D print

Lumitoro – Perfectly Imperfect Jewelry

Den här veckan varvar jag inspiration med möten och flera av de saker jag har varit på har fått mig att tänka till och reflektera. Ett sådant möte var det med Lumitoro och Roberto som designern bakom de 3D printade smycken vi var inbjudna att titta närmare på. Hans strävan efter det ”slumpartat operfekta perfekta” passar mig så bra, jag önskar att jag själv hade kunnat formulera det så bra för det sätter ord på uttrycket som jag älskar och ständigt strävar efter.

Jag tycker att det blir ännu mera spännande när man förenar en sådan perfektion som 3D printing faktiskt är – perfektion – precision – innovation – futuristiskt – ja allt det där förknippar jag med 3D print, inte direkt Imperfektion. Då blir det spännande!

IMG_4483Roberto Chaves som är designern bakom varumärket Lumitoro berättade och delade med sig av sin inspiration och sin skapandeprocess. Det var en väldigt intim pressvisning så jag hade möjligheten att prata mycket med Roberto vilket ger så mycket mer än att bara lyssna.

Ett av de smycken jag inte riktigt kunde släppa var det här armbandet från serien Tubii . Ett perfekt exempel på vad jag gillade med varumärket. Att han använt 3D printerns precision, inte till att skapa perfekta rader, liksidiga former, utan till att formge det där extra vinklarna, ytorna och mellanrummen som tekniken möjliggör. Älskar!

IMG_4455Eller det här slumpartade, ja vi förstår ju alla att det inte är en slum hur stavarna är placerade men den känslan är där och det är det som gör det perfekt. Jag personligen är inte intresserad av symmetri men älskar att arbeta med likformat olikformat så ni kan förstå varför jag valde att fota just dessa två smycken. Halsbandet kommer från serien Stickii. Kan ni gissa var  inspirationen kommer från?

IMG_4497För mig erbjuder de här pressträffarna inspiration (och såklart toppen att ha koll när jag behöver låna saker för fotografering) och jag går alltid därifrån med frågor och svar till mig själv och mitt eget skapande sätts på prov och utvecklas genom att jag får ta del av andras processer. Just den här dagen gick jag också hem med en 3D printad goodibag, ja inte själva påsen utan det som låg i…

IMG_4482

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.