FASHION - TOVE CASTOR

MIDDAG MED SARGOSSA

Tänk om jag skulle säga att jag hittat en klacksko, tom en stilett, som faktiskt är bekväm. Tänk om…

Jag tror faktiskt att jag kan ha blivit presenterad för ett varumärke som kan ha just det!

Efter tradition och år av manliga designers (läs Christian Louboutin, Roger Vivier, Jimmy Choo… mfl mfl) så har en kvinna tagit tag i problemet. Problemet är sållar att skor ofta är snygga men oerhört svåra att gå i under en längre tid. 

Förutom att jag provat (om än under en kortare stund) så finns det ett par aspekter som får mig att haja till. Tex att hemligheten är belastningsfördelningen mellan främre delen av foten och hälen. Också att man självklart kan manipulera ögat med design och konstruktion. Kan surrealisterna och trompe l’œil lura ögat så kan givetvis även designers göra det. Man kan lura ögat att klacken är högre osv. Sist men inte minst så handlar det såklart om material, material på lästen och materialet i sulan. Det patenterade materialet i sulan är en av hemligheterna tillsammans med sömlösa läster. 

Häromkvällen bjöd Sargossa och Skobranschrådet in mig på en middag, mig och en mindre grupp fantastiska kvinnor (Karin var givetvis en av dem). Vi fick sätta oss till bords på nya hotellet AtSix och lyssna på historien om hur Sargossa kom till. Grundaren Nanna Liv var på plats och bjöd på både en härlig plockmiddag och på sig själv.

Själv beskriver hon sitt varumärke så här:

Sargossa on a mission

“Stiletto designers have historically been men, who have not had to walk in them, which shows! It’s assumed that we, as women, will blindly accept the saying ‘No pain, no gain’ and I want to put an end to that. Which is why my design process began with studying the anatomy of feet and not design.

Shoe lovers have traditionally had a choice between shoes that look good and shoes that are comfortable, but with Sargossa I want to bridge this gap without sacrificing on comfort or style.

Självklart dukades det till fest med skorna i fokus. 

.

Jag skulle säga att Sargossas signatur är stiletten men…

…man har också börjat med lite grövre klackar. Här i rosa sammet. Underbart! 


Jag är så redo att sätta Sargossa på prov, OM de håller vad de lovar finns ingen som blir lyckligare än jag. I min Box ligger ett par svarta vassa klackar. Snart på mina fötter! 

Tack Sargossa och Skobrachrådet för det härliga mötet och för introduktionen till ett spännande varumärke. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.