SÅ TAR DU HAND OM TORRT OCH FRIZZIGT HÅR

I senaste numret av Premium Magazine pratar jag om en av mina hjärtefrågor – Torrt och Frizzigt hår.

Hands up alla som känner igen sig!

*Inlägget innehåller köplänkar

Nu går vi in i torra tider och har du problem med frizzigt eller skadat hår så är det mardrömstider så här års. Men torrt och frizzigt hår behöver inte enbart fukt, utan hemligheten till ett vackert hårsvall är att kombinera fukt med reparerande produkter.

Här handlar det att tillföra rätt cocktail. Har du ett återfuktande schampo och balsam så är det en reparerande mask du behöver. En mask som innehåller proteinkällor som keratin tex. Maskens proteiner hjälper då till att stärka håret samtidigt som schampo och balsam tillför fukt. Att här välja en fuktmask blir lite kaka på kaka. Självklart kan du vända på det och ha ett reparerande schampo och en återfuktande mask. Fundera på vad du behöver tillföra och sprid de verksamma ingredienserna i de olika produkterna för bästa resultat!

Tänk alltså så här: Om du använder schampo och balsam som återfuktar, då kompletterar du din hårvårdsrutin med en inpackning a.k.a hårmask som reparerar alternativt väljer du en återfuktande mask och ett reparerande schampo och balsam. Hårmasken applicerar du alltid på handdukstorrt hår mellanschamponering och balsam. Mellan? tänker du kanske nu…

Här har du nycklarna till vinterns hårvårdsrutin;

 

  1. Schampo öppnar upp och rengör. Schamponera gärna två gånger då första schamponeringen tar bort smuts och den andra löser fetter.
  2. Hårmask/Inpackning tillför näring och reparerar. Applicera masken på handdukstorrt hår så kommer håret att ta till stig masken mycket bättre. Låt masken sitta i minst 5 minuter men gärna längre än så.
  3. Balsam sluter hårstråt igen och lämnar det glansigt och lätt att reda ut.
  4. Applicera med fördel en återfuktande leave-inprodukt och glöm för all del inte värmeskydd om du stylar ditt hår med värmeverktyg.

 

Här kommer länkar till en del av de produkter jag tipsar om i min senaste plocksida för Premium Magazine!


 

 
Written By
More from Tove Castor

70’s petal

70-tals viben är fortsatt stor i vår framförallt i material som tvättad...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *