BEAUTY - TOVE CASTOR

CITY SKIN FRÅN MURAD – DEN HAR JAG FAKTISKT SPARAT TILL VÅREN

SPF – inte sjutton hoppar ni väl över den?

Att skriva om skönhet är det som gett mig allra mest nya kunskaper de senaste åren. Mitt intresse för make upp och främst produkter nyanser, nyheter och make up trender har alltid varit stort men inte kunde jag ana att det fanns så mycket kunskap och djup bakom den yta som jag tror många just ser på som yta.

Ett område som det pratas mycket om är såklart spf och hur skadlig egentligen solen är för huden. I röda slängar säger man att 80% av hudens åldrande beror på just solen. Men idag pratar man också om två nya områden och det är Pollution (föroreningar) och Blå ljus (vilket kommer från skärmar). Dessa, förutom solen, tär också väldigt på din hy. Det blå ljuset som kommer från skärmar tränger också in i denedre hudlagren och ger “solskador”. Tänk, vi är många som sitter framför datorer och telefoner mååååånga timmar om dagen!

Där kommer många nya innovativa produkter poppa upp!

Den här spf:en från Murad har jag faktiskt sparat till våren, den ska inte bara skudda från solen strålar utan också mot pullotion, alltså föroreningar i luften. Spf är det som kan göra mest underverk för din hy om det är ålderstecken du vill undvika samtidigt, om du använt syra, retinol eller liknande är det ännu viktigare för då är din hy ännu känsligare.

Under City Skin (bortsätt från serum och dagkräm) tänker jag lägga den här nyheten, en olja från AnnMarie Börlind som nästintill helt blockar det blå ljuset. Titta på skillnaden på bilderna här nedan, först den vanliga ansiktsoljan och sedan den som blockar blått ljus. Spontant tänker jag att ALLA behöver använda en liknande produkt eller att den funktioner borde finnas i alla produkter för ansikte.

En kombination av produkter som båda känns väldigt samtida samtidigt som de i sitt slag ligger i framkant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *