LIFESTYLE - TOVE CASTOR

SOLGLASÖGON PERFEKT FÖR FJÄLLEN…

I samarbete med Synoptik

Du vet vid det här laget att jag har en grym solglasögongarderob. Men det är inte längre bara bara för att solglasögon är den perfekta accessoaren och bland det bekvämaste jag vet det finns också andra fördelar. Jag har under de senaste åren fått ett allt mer växande intresse för hudvård och det har ju skapat en ny medvetenhet. Bland annat har jag kommit fram till att förutom ett/två/tre bra serum och olika aktiva krämer finns det två enkla och bra sätt att hålla de fina linjerna borta. Ksnke till och med de som har mest inverkan och båda har faktiskt med solen att göra. Ett; är att alltid använda spf och två; är att inte kisa och att knipa mindre med bekymmersrynkan. Så förutom som modedetalj kommer här solgalsögon kommer in i bilden. Jag kan helt enkelt inte längre låta bli att räkna in beauty i ekvationen.

Därför känns det nu ännu mer än ok att hålla min solglasögongarderob uppdaterad.

Den här våren tänkte jag också för första gången lite mer på behov än på trend men i slutändan så föll det ändå sig så att jag, när glasögonen var klara, hämtade ut en av vårens och sommarens största trender när det kommer till bågar och glas. För bara några veckor senare rullar säsongens alla Fashion Week igång och gissa vad som dominerar streetstyle scenen?

Jo….

De lätt tonade glasen

Jag kunde snabbt konstatera att de lätt tonade glasen är lätt den största trenden när det kommer till solgalsögon och att pricka trender är något som sitter i magkänslan. Men jag konstaterar också att förutom att de just nu höjer modegraden på min outfit så är de också sjukt bekväma. Att ha på sig dessa är som att andas ut, länge. Jag har tex inte haft slipade solglasögon när jag kört bil tidigare och jag valde precis lagom tonade för att hjälpa mot solen samtidigt som slipningen korrigerar mitt synfel. Jag tror faktiskt att jag valde den ljusaste toningen de hade att välja mellan. Den runda formen är dessutom en form jag trivs i och de tonade glasen visade sig lyfta fram ögonen på ett sätt jag inte förväntat mig vilket jag verkligen gillar!

 

 

Parallellt med de lätt tonade solglasögonen så är det den smalare bågen som toppar trenden och eftersom jag ändå var på väg till fjällen så vågade jag mig på just en sån. Den formen på båge är mycket sportigare än någon annan båge jag har.

För jag tycker att en båge behöver definitivt inte vara i färg eller ha färgat spegelglas för att vara sportig. Den här  mer 90-talsinspirerade bågen från MaxMara är minst lika sportig då den är lite snabbare i sin form och har en stor portion attityd. Sedan så är den ju svart såklart; och om det är något extra litet tips jag ska ge så är det att inte frångå din stil på alla punkter när du vill förnya dig.

Väljer du en ny form på bågen, välj en färg som verkligen är du eller tvärt om, vill du prova en ny färg håll fast vid en modell du burit tidigare. Tänker du så är det lättare att  uppdatera din stil och garderob med trendiga detaljer och nya snitt utan att för den del tappa bort dig själv på vägen.

 

Den rundadee bågen är faktiskt också en båge från MaxMara. Den bågen är feminin och lite elegant men med det tonade glaset blir den ändå något helt annat. Det tonade glaset är något som jag från första sekund är helt kär i. De är helt magiska att köra bil i och i slalombacken var de om än ännu bättre.

Åker du mycket slalom (eller annan aktivitet på snö) eller spenderar en hel del tid på sjön så rekommenderar jag dig att dessutom välja polariserande glas. Polariserande glas tar bort blänk och reflektioner som snö, vatten och för all del sol på vägbanan kan ge och det gör inte bara att du ser bättre, det gör också att den där bekymmersrynkan får vila.

 

 

Erkänn att du blir lite sugen på fjällen nu…och på tonade glas. Satsa på påsken, det är enligt mig den bästa tiden att åka till fjällen. Solen värmer, taken droppar, det är fortfarande snö i backarna men mellan åken tar du en kaffe på en härlig uteservering och sitter (med spf på såklart) och njuter i solen och toppar trendkurvan med nya solgalsögon med lätt tonade glas…

och njuter…

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *