SS18 FRUKOST HOS GUDRUN SJÖDEN

Just nu, precis just nu, faller snön utanför fönstret. Om än lite avvaktande men ändå. Hemma håller jag som bäst på att inventera och plocka fram julstjärnor och adventsljusstakar för att hinna komplettera och få upp allt till natten mot söndag. För på första advent så ska julen kännas, doftas och synas. 

Igår var jag på pressfrukost hos Gudrun Sjödéns färgstarka butik och där lät inte julkänslan vänta på sig. Men, det var ju inte julen vi var där för att titta på, det var SS18 och faktum är ju att det är inte alls långt borta, pre springkollektionerna är redan på ingång. Hos Gudrun betyder det en mängd härliga prints i olika färgställningar och den klassiska randen till allt från pasteller med 80-talsfeeling till en mer Wivianne Westwood inspirerad punk. Personligen älskar jag badkollektioner och allra mest de älsklingshöga bikinitrosorna. 

 

Jag passade på att äta frukost med Hanna från Naturligt Snygg.

Det finns ett print och en färg för alla.

Som alltid får vi också ta del av företagets och Gudruns historia och idag hade de med sig den allra första postorderkatalogen. Förstår ni hur fantastiskt!
Faktum är att det är den katalogen som fortfarande är de guidelines de följer inför varje ny katalog. För trots att närhandeln är så stor så är Gudruns kunder tydliga med att katalogen är viktig. Och jag förstår dem. På alla utbildningar i mönsterkonstruktion, vävning, sömnad och allt från textiltryck till färglära har man lyft fram dessa kataloger som ett gott exempel. Jag kan inte ännu gå in på hur mycket gott det pratas om “gudrun-estetiken” som hon förmodligen inte har en aning om.

 

Men SS18 får vänta lite till för i livet, om vi ska leva i stunden, så är julen i antågande och söker du färg och mönster är det hit du ska gå.

 

Passa också på att inspireras av dekoratörernas detaljer som inte går att köpa för pengar men som kan inspirera dig med härliga DIY-projekt. Som tex att klä in skelettet av en lampskärm med gran och torka apelsinskivor att lägga på bordet

(Mental Notice: Köp nejlikor och apelsiner idag!)

 

 

Julkulan är lika fin i en skål på bordet som hängandes i granen. Varför inte ha en liten adventsgran hela december i en kruka?

 

Tack varma Team Gudrun Sjödén och RMPR för en härlig morgon!

 

Tack RMPR och Studio Emma Svensson för dina bilder!

Written By
More from Tove Castor

ANNABELLE AV LINA BENGTSDOTTER

En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång, på...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *