LIFESTYLE - TOVE CASTOR

Cubus Stay Blue

cubus stay blue

denim blå jeans cubus stay blue

Tidigare har Cubus lanserat denimserien Stay Black och nu är det snart dags för Stay Blue. Namnet Stay Blue kommer sig av att jeansen håller färgen och alltså förblir blå tvätt efter tvätt efter tvätt. Förra veckan var vi inbjudna av Spalt till Urban Deli som nyligen har öppnat på Sveavägen i Stockholm på en AW med Cubus. Vi pratade om väverier, tvättar, turkiskt vs amerikanskt denimtyg och mycket mer. Tex hur Cubus jobbat med en linning av stretch och hur man konstruerat fickan.

Det man kommit fram till var att kvinnan i regel ville tvätta sina jeans oftare och att de därför tappade färgen fort. Anledningen till att hon vill tvätta sina jeans oftare än han är för att få tillbaka passformen eftersom jeans ofta töjer sig vid användning. Det låter ju helt logiskt i min öron. Just stretchen och färgen har man därför jobbat med i serien Stay Blue. Dels en stretch som håller, som inte töjer sig utan klarar av att hålla passformen även utan tvätt och dels en infärgning som gör att jeansen inte bleks så fort. Här ser vi två jeans, ett par som är nya och ett par som är tvättade 50ggr. Självklart lyfte jag frågan hur den typen av infärgning påverkar miljön och svaret på den frågan var att det uppfyllde alla kravnivåer. En aspekt i vattenfrågan kan däremot vara att om vi inte behöver tvätta dem lika många gånger för att de skall återfå formen är det en mijlövinst i sig. Och det vet vi ju, mindre konsumtion, medvetna val, tvätta sällan och bra PPA (pris per användning) är det bästa vi kan göra för miljön till vardags.

Stay Blue kommer som flare (utsvängda) och skinny som kommer med både låg och hög midja. Frågar ni mig säger jag satsa på flare eller den höga midjan!

cubus stay blue

cubus stay blue

cubus stay blue

Sedan bjöd man såklart på helt fantasktisk buffé från Urban Deli, bubbel och allt det där härliga som har med en AW att göra. En supermysig torsdagkväll och efter som det här inlägget kom ut lite sent så blev det väl nära på en TBT.

urban deli sveavägen

urban deli sveavägen

urban deli sveavägen

En kommentar

  • Alvis

    Hej! Vilken jättefin och läsvärd blogg du har, Verkligen! 🙂

    Kika gärna in på min blogg och lämna en kommentar eller två.

    Vem vet, min blogg kanske är något i din smak? SE DEN GÄRNA!!

    Ha en bra dag, Kram! ^^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.