FASHION - TOVE CASTOR,  LIFESTYLE - TOVE CASTOR

Syftet med en monokrom outfit

 Jag vet att jag låter som en papegoja och att jag nästintill inte skrivit om några andra kulörer än svart och nude. Svart och nude, jag säger det igen, med lite inslag av rosa. Min förkärlek till den pudriga rosa ton som är mer nude än rosa började på en offentlig toalett i Skagen. En sådan där ”inte så fräsch” toalett, men en sådan som satte sina spår för på den flagade putsade betongväggen vilade en helt perfekt nude-rosa ton. Där och då etablerade sig just de här kulörerna bland mina favoriter. Putsade, lite flagade betongväggar lika så.

Svart har alltid varit min färg. Den enkla anledningen är att när man klär sig helt i svart så spelar  materialval och konstruktion en mycket större roll och det är just material, konstruktion och form som intresserar mig mest. Och formen är ju resultatet av konstruktionen skulle jag vilja påstå. Konstruktionen och styling. Däremot är det ju inte bara i svart man kan klä sig för att jobba med form, troligtvis är det också av den anledningen som den monokroma outfiten är så trendig just nu.

Jag planerar gärna min garderob efter den här färgskalan, svart – nudes – vitt, och stylar mig mer än gärna monokromt. Även i helnude. Om inte alls så länge kommer jag att bombardera er med trendspaningar och rapporteringar från Fashion Week och ”nude” kommer vara ett vanligt förekommande begrepp i min blogg även framöver, men det var inte färgerna som varit mest framträdande inför SS16. Ni kan räkna med strukturer, fransar och små men tydliga detaljer.

 

IMG_1290.JPG

Fina tröjor i fantastisk kvalitet och färgskala från a.nordin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.