T-RETIONATE – OMG, 8 GÅNGER KRAFTFULLARE ÄN RETINOL

I mina öron låter det nästan för bra men min erfarenhet av Medik8 är ju att de är just för bra. De tillhör faktiskt min topp tre av varumärken där jag upplever stor skillnad så ni kan förstå peppen på att få ta hem och testa deras nyhet först av alla.

Det finns två problem med vitamin A som vi ofta återkommer till.

Många upplever att A-vitamin kan vara irriterande för hyn och att det finns så många olika former av A-vitamin att det är förvirrande att veta vilken av dem man ska välja.

Men, nu kommer Retinoate, en nyhet från Medik8 som kan sammanfattas som ”En kraftfull retinol för känsliga”

Häromdagen var jag iväg för en presslunch med Kraft och Medik8 där de presenterade sin största nyhet på länge. Det har tagit dem hela 10 år att få fram produkten och det var ett stolt team som var på besök för att berätta om sin nya produkt.

Lunchen var grymt god och jag kände mig så bortskämd som fick sitta på den här lunchen tillsammans med de allra vassaste skönhetsjournalisterna som sällskap. Jag älskar att prata hudvård, erfarenheter, skvallra och göra stories tillsammans med dem. Jag känner mig så privilegierad.

Tillbaka till hudvården!

Hur kan då en så kraftfull retiol fungera på känslig hy?

Enligt Medik8 är r-Retinoate Intense betydligt mer effektiv än vanligt retinol. Anledningen ska vara att Medik8 har lyckats kombinera två molekyler som annars är väldigt svåra att stabilsera, nämligen Retinal och Retinyl Retinoate. De ska tillsammans ge den bästa effekten av A-vitamin någonsin men utan att irritera din hy så som ren retinolsyra faktiskt ofta gör.

Den ska dessutom vara uppåt 8 gånger mer effektiv och ge effekt 11 gånger snabbare.

r-Retinoate Intense innehåller också ceramider, peptider, hyaluronsyra och squalene så den sägs vara så effektiv att du inte behöver kombinera den med några andra produkter. Krämen är alltså en ”all inclusive-produkt” och ersätter serum, ögonkräm och nattkräm samtidigt som den är kraftfullt aktiv. Däremot ska du inte smörja den ända in på ögat utan lämna ögonlocket och precis inunder osmort, krämen smyger sig ändå in genom att din hy suger upp produkten. På kråksparkarna kan du däremot smörja litegrann.

 Så vad kan den göra för din hy?

r-Retinoate Intense ska bland annat kunna förbättra hudens struktur, öka produktionen av kollagen och elastin, skydda, reparera, ge fukt, ge lyster och minska de där fina linjerna.

Det låter inästan för bra för att vara sant men av erfarenhet vet jag ju att det faktiskt är möjligt att uppnå de här effekterna med rätt produkter. Aktiv hudvård är just det; Aktiv.

Låter det för bra?

I mina öron låter det nästan för bra men min erfarenhet av Medik8 är ju att de är just för bra. De tillhör faktiskt min topp tre av varumärken där jag upplever stor skillnad så ni kan förstå peppen på att få ta hem och testa deras nyhet först av alla.

Däremot rekommenderas alltid en invänjningsperiod när det kommer till retinol och andra A-vitaminer, så också med denna.

Börja med att använda produkten var tredje kväll och om det känns ok så kan du trappa upp intervallen efter ett tag. Faktum är att A-vitamin bortsätter jobba med din hy i uppåt 72h så du behöver inte känna dig stressad de dagar du har uppehåll. Du får effekten ändå!

Krämen kommer i den lyxigaste förpackningen ever och jag får känna in den ett tag innan det går upp för mig, för i alla fall jag tycker att den doftar nybakade citronmuffins med vallmofrön.

Fast som en beautyförpackad doft på något sätt, och i min värld är den doften ljuvlig.

Written By
More from Tove Castor

LIKE WATERCOLOUR ON THE LIP

  Rouge Volupté Shine Oil-In-Stick Jag läste “Like water colors on the...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *