UNIVERSKIN – PERSONLIGT ANPASSAD HUDVÅRD

På senare tid har jag stött på det på flera ställen, Personligt anpassad hudvård.

Beauty-intresset verkar inte kunna slå i taket, jag har hört uppgifter som säger att vi i norden (kan tom ha varit Sverige) spenderar mest på hudvård i världen. Kan det stämma?

Jo, det kan det. En av förklaringarna kan vara vårt klimat. Årstiderna ställer krav på oss att anpassa vår hudvård över året. Vi behöver mängder av fukt på vintern och kanske mer solskydd är medel på sommaren eftersom huden inte ständigt exponeras och därav kan vara känsligare för solens strålar. Detsamma gäller året. Mer fukt på vintern och vårdande på sommaren. Lägg där till det faktiska intresset för skönhet som verkar explodera just nu. Ja, då fattar iallafall jag att vi lägger mycket pengar!

Med intresse kommer också ofta kunskap. Aldrig tidigare har så många vetat så mycket. jag har suttit på pressträffar där kemister och utbildare presenterat sina produkter där flertalet kring frukostbordet ställt kniviga frågor. Ibland slår de utvecklaren på fingrarna och ibland motas de in i ett hörn. För attans vad beautypressen är pålästa! 

Men, kan vi tillräckligt för att skapa vår egen hudvård?

Nä det kanske vi inte kan men här är vi också skuddade utav svensk lag och regelvärk. För att göra egna blandningar krävs ofta en hudterapeut eller till och med en läkare (kanske alltid en läkare när jag tänker efter?) De tittar på din hy och skriver recept, i alla fall när ingredienslista så kräver.

För enklare serum utan allt för starka substanser gäller andra regler.

I höstas fick jag vara med om just en sådan här hudanalys och fick ett unikt serum mixat, eller ett, jag fick två. Ett för dagen och ett för natten.

 

Hur tänker du?
Är du nyfiken på att skräddarsy din egen hudvård? Vad skulle du vara beredd att betala?

 

Personligt anpassad hudvård
Written By
More from Tove Castor

TBT – FREDAGSMYS

I början av året bestämde jag mig för att fredagarna skulle få...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *