DAISY BEAUTY EXPO OCH MINA NYHETSFAVORITER

Mitt första möte med Daisy Beauty Expo

Daisy Beauty Expo Rookie of the year. Det kan ha varit jag om den titeln hade delats ut på årets Expo. För för första året var jag inbjuden tillsammans med den lilla utvalda skara av beautyjornalister och influensers.  Så  hedrad, så glad och så fylld av massa ny energi. Det kan ta ett tag att kvala in i den här gruppen som kan så mycket, vågar så mycket och framförallt nördar så mycket. Jag tilltalas så av nörderiet i beautykretsar för inte handlar det särskilt mycket om yta egentligen. Jag behöver inte ha den snyggaste makeupen, den grymmaste frisyren eller en felfri hy. Jag behöver vara nyfiken, öppen för att ta in kunskap och villig att dela med mig av det jag kan. För attans vad så många kan så mycket!

Efter första dagens föreläsningar på Tändstickpalatset var det dags för mässdelen av Expo som började med frukost och fortsatte heldagen tills den övergick i aw.
Nu kom inte jag så långt eftersom jag hade om än ett ännu ärofullare uppdrag den här dagen – Att fira min sons födelsedag, och det gick naturligtvis före aw oavsett hur trevliga alla är.

Som allt som oftast delade jag dagen med Mia (miashopping), Jannike (Jannike Reinholdsson) och  Emma (beyondbeauty) men fick nu också äntligen träffa Alexandra (Fashionink) som jag träffat och lärt känna på Instagram och så var Jasmine också på plats.

Eftersom jag och Mia hade lika ont om tid valde vi att gå tillsamman i ett ganska raskt tempo. Det fanns inga gränser för hur effektiva vi var. Trots det höga tempot kändes det som att vi ändå hann med nästan allt…men. Väl hemma inser jag såklart att jag ändå missat en hel del. Utbudet av utställare visste inga gränser och att ta oss tid för en ansiktsbehandling, manikyr eller fransar var svårt att få in. Jag missade tex Snowcrystal som fokuserar på basprodukter och refils för 40+ vilket jag såklart gärna hade velat se lite mer av. Tyvärr missade jag också Noxidoxi, ett franskt märke som fokuserar på produkter som skydar din hy från föroreningar, Elisabeth Ardens uppstramande behandling och så hade jag gröna velat prova fler av bareMinerals och Elemis nyheter.

Däremot hann jag se mycket från:

Lóreal – Som hade tagit Frankrike till Strandvägen. Ett härligt inslag var den Parisienne som satt och tecknade. Sedan hade de också så många nyheter att visa upp att ögonen gick i kors!

.

GHD – ghd bjöd på inspiration i fprm av hårstyling som jag verkligen gillar. Deras stylist tog sig också tid att visa och var av det naturligt pedagogiska släktet. Så grymt duktig och inte helt svårt att få till själv med rätt verktyg! Älskar lockarna och den här microvåfflingen som känns fräsch.

.

Frida fick håret stylat så fint!

.

TIGI – Ni vet “hårvårds-TIGI hade sin första make up presentation dagen till ära. Inte illa då de lanserade ett stort utbud i snygga förpackningar. Vad jag kunnat se hittills har de också fått fina recensioner på flera av sina produkter!

.

En snabb skiss av mig…

.

Dagen till ära var jag klädd i en Ganniwrap över svarta skinnbyxor från Carin Wester och topp från Arket.

.

Dessa läppstift från Lóreal är det som Lóreals egen makeupartist Lina Ekh sa att jag inte fick visa när vi möttes vid kaffet tidigare på morgonen.

.

Björk&Berris nya doft!

.

Den här kvinnan var en av dem som inspirerade mest under fredagns föreläsningar. Vilket driv! Under expor visade hon upp sin nya hudvårdsserier, nya highlights och personligt komponerade serum (vilket jag tyvärr inte hann med…)

.

Obsessed – En uppdaterad doft från Calvin Klein. Vänta bara på bildmaneret till denna, Gillar ni Kate Moss kommer ni inte bli besvikna!

.

En vårnyhet som ännu inte fanns som prov är givetvis en av dem jag läängtar efter nästan mest. Elisabeth Arden lanserar Sheetmasks – & you know I adore them sheetmasks!

.

…och i tiden med anti pollution och båljus lanserar Annmarie Börlind en ansiktsolja som stoppar den blå strålningen från våra skärmar. Ett komplement till din hudvårdsrutin som inte funnits tidigare.

.

Här en olja som inte stoppar det blåljuset.

.

Depend har en remover som blivit svanenmärkt och illustrerar det med ballongkonst. A for effort!

Därefter kommer vi till mina favoriter!

I mont och mycket så är detta en mix av first expression och ett urval av de produkter som imponerat och lockat mig mest efter en veckas reflektion och klämmande och kännande. Först tänkte jag mig fem favoriter men helt plötsligt var de 16 som jag helt sonika bantade ner till 10. Onämnda blir då tyvärr ett 50-70-tal produkter som på något sätt alldeles säkert kommer nämnas ändå inom kort. För så fullspäckat var Expo!

Lóréals Smooth Sugars i estetiskt kittlande Clearing Scrub i kiwilook, brown sugar Glow Scrub och en chokladig Carin Scrub. Dess fungerar också på läpparna!

.

Sheetmaskfavoriten Lift me up från Acasia Skincare har fått en spännande uppföljare i Start me up Sheetmask. En svart (älskar) detoxande mask med aktivt kol och retinol och samma geniala passform som tidigare.

.

dermalogica står alltid högt i kurs och fukt, fukt, fukt lockar alltid mig. Calm Water Gel har allt det där.

.

En brynprodukt är alltid intressant och nu kommer IDUN med en formula som färgar och formar som samtidigt har den där lilla lilla borstapplikatorn som jag gillar.
Återigen. Skinbooster – Inga tveksamheter här!

.

Sedan säger jag ÄNTLIGEN. På tidigare mässor har kön till Palinas monter alltid varit för lång men denna gången hann vi med en gedigen genomgång och nu är jag extra sugen på deras Skin Perfecting Veil som Jannike pratat så mycket om!

.

Jag känner väl till Björk&Berris men har tidigare inte provat deras produkter. Nu visade det sig att jag redan känner deras VD och att de dessutom har en Cleansing Gel med rosa lera som både uppfyller mitt behov av att bli ännu bättre på rengöring, lockar med rosa lera – hur drömmigt och är hållbar av naturen.

.

Hår – Äntligen har mitt hår börjat växa ut känner jag och sedan ser jag mig själv på bilder från Formex att det inte bara börjat växa ut utan dessutom hunnit bli riktigt långt. För att minska friss och ta ner volymen på mitt bångstyriga hår använder jag värmeverktyg som plattång och värmeborste så värmeskydd går åt. Nu har jag provat denna från ghd som har en vanlig pump, inte den ozonmördande applicering vi var så rädda för på 90-talet. Men faktum är att pumpen är grym. Bra precision och fin spridning! Doftar dessutom gott!

.

Ni får inte tröttna på att jag tjatar om fukt men jag verkar kunna absorbera hur mycket som helt av den varan. Hårmasker är ett måste för mig på vintern när luften är så torr som den är och på sommaren för att boosta håret då havsbrisen har en tendens att slita hårt. Hydro Nutritive hjälper fort och behandlat hår med just det!

.

Sist men inte minst en produkt från ett av mina favoritmärken Exuviance. OM jag hunnit prova deras pads kanske jag hade valt att ta med dem istället men de ska vara på väg med posten så istället lyfter jag fram deras Relaxing Treatment. Krämen som fira nariga armbågar, knäskålar och blippiga överarmar. Smörj på!

Setdesign

Men eftersom jag också jobbar med setdesign, dekor osv kan jag inte låta bli att titta lite extra på hur man väljer att presentera sitt varumärke. Där är många varumärken väldigt bra, medan somliga skulle behöva ta in lite hjälp. (oops!)

Jag kommer däremot inte hänga ut någon för sådan är inte jag däremot visar jag några bilder på de som faktiskt ansträngt sig. Ingen nämnd ingen glömd! Daisy Beauty däremot hade en mkt snygg inramning på hela Expo. Snyggt och proffsigt mottagande, väldigt personliga, omtänksamma och generösa. Bjöd på god mat, grym frukost och en riktigt trevlig gästlista.

Så från årets Rookie – STORT tack till Daisy Beauty, alla utställare, alla föreläsare och alla nya bekantskaper och alla ni som jag varje gång blir lika glad att träffa igen och igen. Fortsätter det så här kan jag snart kanske lika mycket som ni – PUSS

Written By
More from Tove Castor

För Brösten – Synoptik & Rosa bandet

Varje år stödjer jag Cancerfonden genom att köpa Rosa Bandet. Jag har...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *