shop o´clock
FASHION - TOVE CASTOR

TEORIER NÄR DET KOMMER TILL SHOPPING

shop o´clock

Den senaste veckan har jag hört två olika teorier om hur man ska shoppa. De grundar sig båda två i att inte köpa för mycket, för fel eller för onödigt.

Teori nummer 1 bygger på att köpa max 5 saker i kvartalet. Med saker, jag vill hellre skriva items men har ingen bättre ord på lager, menar man då plagg, skor, väskor och accessoarer. Begränsningen sätter man upp för sig själv och jag kan se många vinster. Inte bara att man måste överväga och motivera varje inköp men också att man då kan spendera ngt mer på de fem items man väljer att investera i. Det här är ett bra sätt att bygga upp sin garderob långsiktigt. Jag har svårt att tro att några impuls-shoppade trendplagg med kort livslängd kan motiveras om man bara får välja 5.

Teori nummer 2 bygger på att inget köp får gå igenom om man inte redan har två plagg i sin befintliga garderob som kan stylas tillsammans med det nya.

 

Jag skulle vilja lägga till två tips.

Först ut: Köp en hel outfit med detsamma. Det är ett säkert sätt att få ihop ett säkert kort.

Mitt andra tips är att ta på dig ett favoritplagg när du går ut och shoppar och köp två plagg som du kan styla det med. Alltså tvärtom teorin om att inte köpa plagg där du inte redan har två plagg hemma redan. Kanske har du ett favoritplagg hemma som är lite av ett problemplagg, som inte passar med något du redan har så är det här en toppenstrategi för att snabbt få in det plagget i din stil. Det här kanske är nörderi men jag, som gärna/nästan alltid shoppar ensam, brukar tänka på hur jag kommer känna mig i provrummet. Det ska vara lätt och snabbt att byta om i provhytten och du vill inte stå där i för små trosor. Det andra alternativet, som jag använder mig av allra oftast, är att köpa hem alt klicka hem för att prova hemma. Men då gäller det att vara hård mot de hårda och inte vara för bekväm för att returnera om det inte är perfekt.

Just nu är jag väldigt inne på att minska min garderob genom att optimera den och istället lägga pengarna på skor, väskor och accessoarer. Men med det sagt så är jag ju inte där ännu. För att det ska funka måste ju först garderoben gås igenom, rensas och kompletteras. Jag är definitivt inte redo att hoppa på någon av de två teorier jag snappat upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.