TOMORROW – JOSEFIN RUNDQUIST

Den entre som gjorde störst succé när flertalet designers från Textilhögskolan i Borås fick möjlighet att visa sina kollektioner under senaste Fashion Week var Josefin Rundquists entre där modellen bar ett stort släp som antog formen av en fallskärm. Släpet i sig var en sk Showpiece. En Showpiece går inte i produktion utan används för att accentuera och förstärka uttrycket i en kollektion. Ofta kan det vara något som stylisten, inte designern, adderat. Det kan vara lekfullt, provocerande, fult, knasigt eller helt enkelt spektakulärt. Just den här entrén kan nog ha varit avgörande i att Josefin Rundquist tog hem priset “Bästa designide” av juryn som består av Lindex designteam och ledning.

”Människor befinner sig oftast i rörelse och jag har skapat plagg med inspiration utifrån det. Av den naturliga rörelsen väcks min kollektion till liv och tillför oväntad volym och ett helt nytt uttryck. Kollektionens kärna är vad som händer med plaggen när du rör dig – saker och ting är inte alltid som de verkar vara”, säger Josefin Runquist, Designer.

 

josefin rundquist tove castor visualisterna

 

Lindex är huvudsponsor till examenstudenternas modevisningen och samarbetar sedan fyra år tillbaka med Textilhögskolans modedesignutbildning vid Högskolan i Borås. Textilhögskolan är en av Sveriges främsta högskolor för utbildning och forskning inom textil och design. Lindex bistår utbildningen med bland annat kunskap om designprocessen och affärsmässighet ur ett detaljhandelsperspektiv.

“Som ny designer och kreatör är modebranschen tuff att ta sig in i. Som ett internationellt modeföretag har vi ett ansvar i att se till att nya talanger kommer fram och det här är ett sätt för oss att uppmuntra den processen”, säger Annika Hedin, designchef på Lindex.

Lindex TOMORROW by Josefin Runquist består av 7 unika plagg som kännetecknas av rena och tidlösa snitt. Plissering och de svart-vita kontrasterna ökar de iögonfallande effekterna med en starkt hallonröd som accent.

 

josefin rundqvist tomorrow tove castor

Tomorrow-Campaing-2016-3-731x1024

josefin rundquist tomorrow tove castor

Lindex TOMORROW by Josefin Runquist lanseras i en begränsad upplaga på lindex.com samt i ett fåtal utvalda butiker i Sverige, Finland, Tjeckien och UK den 12 februari.

 

Alla bilder kommer från Pinterest

Written By
More from Visualisterna

OFFER UTAN ANSIKTE AV AHNHEM

  Offer utan ansikte av Ahnhem – En riktigt bra bok!  ...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *