BEAUTY - TOVE CASTOR

TRAMP STAMP

 Om man googlar på tramp stamp kan man läsa att det är en tatuering i ryggslutet som var populär bland kvinnor i början av 2000-talet så jag kommer lätt undan i och med att jag gjorde min någon gång under 1996. När man tatuerar sig i ryggslutet är den väldigt lätt att glömma bort, jag ser den ju aldrig själv, men så här 20 år senare känns den väldigt onödig. Uttrycket tramp stamp fanns såklart inte 96, då var det bara oerhört nytänkande och coolt och långt ifrån den utdöende taggtråden kring överarmen. Det här var långt före tribal-eran, långt innan visdomsorden och barnens födelsedata. Det var så länge sedan att jag inte alls bryr mig, men om den gjorde ont att tatuera in så är det ingenting jämfört med att ta bort. 

Nu kanske ni tänker men var det inte en tatuering på bröstet Tove håller på att ta bort? Jo, där med. Jag gjorde båda samma dag för även att tatuera sig p bröstet var nytänkande på den tiden. Men idag har jag varit på Eraze som hjälper mig att ta bort dem båda två med picosure laser. Snabbt går det, det är över inom en minut men besöken brukar dra ut på tiden. VI har ju liksom hunnit lära känna varandra och det är så trevlig och mysigt att ses så här med jämna mellanrum. 

Jag anknyter till inlägget i morse om säkerhetsnålen. Tre år senare när oversizenålen är ett fashionstatment då är den inte intressant och fem år senare när svank-tatueringen är som hetast då vill jag bara gömma min. Och btw – det där med tramp stamp, det uttrycket myntades långt långt senare ändå. Just nu är det små små personliga symboler på udda ställen, grafiska linjer och texter som Fight like a girl eller från någon djup låt som gäller, fast kanske ännu hetare är de kosmetiska tatueringarna. Vad blir det här näst tror ni? Jag gissar på retuscherande tatueringar. Skuggor, utfyllnad av bryn och justeringar av sneda alt osymmetriska drag är min gissning. Nästan som en uppföljning på contouring? 

 

  

   

       

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *