FASHION - TOVE CASTOR

COACHELLA 2015 – MEN VAD ÄR DÅ FESTIVALMODE EGENTLIGEN?

Festivalernas urmoder må vara Woodstock men Kate Moss figurerade inte förrän den brittiska Glastonbury Festivalen var i full gång och när Kate Moss klev in på festivalscenen satte hon en ännu pågående trend på kartan. Under Woodstock var det ”Peace, Love and Understanding”, kärleken var fri och kroppen vacker. Naket var en hyllning till livet och blommorna som prydde var hippies kläder var en protest mot kriget och uniformen, inte ett mönster. Kvinnor och män bar blommigt men inte för att skapa något unisex-mode utan den trenden var underordnad protesten. Men festivalerna spred sig över Atlanten och i Glastonbury, på leriga fält fortsatte ungdomarna dansa för att man ville, för att man kunde och där hände något. Någon hände, Kate Moss. Hand i hand med Pete Dorothy klafsandes genom leran fångades hon på bild, lagom bohemisk och baam – alla ville se ut som hon och det vill man på sätt och vis ännu idag. Festivalmodet är en genre för sig och High Street kedjorna jublar, butiker som Topshop och HM vet vad som säljer. Idag är HM en stor del av Coachella, kanske samtidens hetaste festival, och i år har kedjan även tagit fram en egen kollektion i samarbete med med festivalen, festivalen är som en egen person.

Kate-Moss-Glastonbury-Style-Hunter-Wellies-Glamour-Glutton Så vad säger trenden som stått sig så länge? Nyckelplaggen om du vill haka på festivaltåget är:

  • Hunterstövlar
  • Väst
  • Fransar och virkat
  • Microkorta shorts alt. Avklippta jeans – Viktigt att ficklapparna är längre!
  • Stora bälten
  • Etniska smycken
  • Boho Bag – Gärna en designerväska.
  • Önskvärt är också ett ”VIP only bracelet”

Men vi kan inte komma ifrån att vi lever 2015 så givetvis har kaftanerna letat sig in på festivalscenen de också. Varför inte en med frans?

Så här såg det ut igår, andra dagen på Coachella 2015. På festivalen har 90-talet regerat i decennier och om vi räknar bort när Kate Moss steg fram har trenden kanske aldrig varit mer rätt än nu?! På 902015-talet.

Music-Festival-Fashion-Guide-Video photo_2-1    

Alla bilder kommer från Pinterest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.