DAGMAR SS16

Dagmar_SS16_Editorial_11

 

Dagmar lämnar oss aldrig besvikna. När House of Dagmar visade sin SS16-kollektion för ganska precis ett år sedan var de den grova flätstickade tröjan med bara axlar som etsade sig fast på näthinnan. Även systrarnas set design som bestod av wellpappkulisser gjorde ett stort intryck på mig. Idag när jag tittar på kollektionen är det tydligt hur de prickar in trend efter trend men på ett karaktäristiskt tidlöst maner. House of Dagmar är alltid välkonstruerat, innovativt och håller en hög modegrad men allra mest en hög hantverksskicklighet. 

Om kollektionen säger de själva:

We are so proud of this campaign, which captures the strong and intellectual Dagmar Woman, as well as the architecture and urbanism of Stockholm. 

Jag säger Bravo!

Bravo. Utifrån min egen analys om vårens starkaste trender prickar Dagmar in 5 av 6. Det som saknas är fransarna men jag saknar dem inte alls. Jag har aldrig varit besiken när jag investerat i ett Dagmarplagg och funderar ni på att investera i någon av vårens trender kommer här mina rekommendationer.

 

Dagmars vita kostym!

 

dagmar ss16 tove castor

 

 

Om Mint är din färg, välj plisserat. Antingen i skira material eller varför inte i stickat?

 

dagmar ss16 tove castor

 

 

Den ankelkorta Nude-byxan (Även skjortan!!) får tummen upp men kanske mockabyxan toppar listan. Bucketbagen som accentueras av svart är en klar favorit även den!

dagmar ss16 tove castor

 

Den röda färgen. Dagnar har flera röda plagg. Jag tycker de stickade är allra mest intressanta. Här mönsterstickade tillsammans med nude.

dagmar ss16 tove castor

 

Sist men inte minst – De bara axlarna! Mönsterkonstruktion när den är som bäst! Den flätstickade tröjan är fantastiskt!

 

dagmar ss16 tove castor

 

 

Dagmar lämnar fransarna åt de andra men har lagt stor omsorg på att addera en riktigt fin kaftan till sommaren. Kaftanen, den långa siluetten är verkligen här för att stanna och ingen är gladare för det än jag!

 

dagmar ss16 tove castor

 

Avslutningsvis en bild på wellpappdekoren (och den klänning som satt på fler än en person som gästade Elle-galan förra veckan)Men åter till wellpapp –  Inramningen är så viktigt och Dagmar gjorde det väldigt bra!

 

DAGMAR_SS16_Show_Cherry-730x1216

 

Bilder från Dagmars egen sida samt stockholm fashion week 

Written By
More from Visualisterna

Vinn kökshanddukar från Lidby Living på Visualisterna.se

Var med och tävla hos oss på visualisterna.se. Vi firar att det...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *