LIFESTYLE - TOVE CASTOR

You snooze – You loose

the treasure maria nilsdotter

Shopping 2016 kräver tajming, bra research, stilsäkerhet och närvaro. Det är inte längre så att man kan gå och suga på karamellen och tänka på saken längre. 

Nej, shopping 2016 kräver att du har kunskap och kan din egen stil och vet vad som saknas i din garderob så du kan slå till direkt för ”the window of opportunity” kan vara kort. Utbudet må vara större men kvantiteterna av varje artikel är betydligt mindre. Det gäller att vara snabb när man hittar rätt för det kan ta slut snabbt. 

Det är ena sidan av myntet – andra sidan är:

Många designers börjar tänka mer Slow Fashion och satsar på koncept som ”never out of stock” eller ”classics”. Delar av kollektionen, oftast basplagg, som återkommer säsong efter säsong. 

Kontentan av detta: Tänk noga igenom din stil, bygg en bra basgarderob med klassiska plagg och slå till på direkten när du hittar trendiga pieces som kan hålla din garderob aktuell, de tar snabbt slut. Addera personliga detaljer och smycken som du bär varje dag. Satsa pengar på basgarderoben, skor, smycken och väskor och håll dig jour med trenderna genom att addera trend till en billigare peng. Men av erfarenhet, när du hittar rariteter hos mindre designers som bara är så du, slå till. You snooze you loose. Även de dyrare försvinner snabbt och då blir du utan. 

Så gick det till idag. Maria Nilsotter lanserade en ny kollektion i tisdags och nu är jag besatt, jag kan inte leva utan det där lilla smycket…som sålde slut ”poff”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.