FASHION - TOVE CASTOR,  LIFESTYLE - TOVE CASTOR

Aebleskiver

Det här är barndom för mig, jag vet inte om jag åt det speciellt ofta men den speciella gången, det minnet har etsat sig fast. glad i hågen köpte vi därför de första aebleskiver järn vi hittade. Vi köpte faktiskt det andra vi hittade också. Ett för huset på Bornholm och ett för huset hemma. Det här är det första receptet vi provade, det finns en uppsjö, men det här blev bra. Nästa gång kommer vi dock att ta ngt mindre socker.

Första försöket – Här kommer receptet!

 

 

IMG_9962

 

 

 

Recept för 6 personer

5 dl vetemjöl
175 g smör
4 ägg
4 dl mjölk (byt gärna ut lite av mjölken mot grädde)
1 tsk salt
1/2 dl socker
1 tsk bakpulver

Rör mjölet till en jämn smet med lite av mjölken. Blanda sedan i äggulor, smält smör, salt, socker och bakpulver. Därefter rör du ner mjölken. Äggvitorna vispas till ett hårt skum som allra sist vänds ner i smeten. Försiktigt, inte röra, bara vända, vända, vända så du får en fluffig smet.

Stek aebleskiverna genom att fylla varje hål i järnet och låt den sidan få fin färg, därefter vänder du bollen och låter andra sidan steka klart.

Servera med grädde och sylt (jag hoppar sylten) och pudra gärna på lite florsocker (det hade vi inget hemma). Om man vill kan man även lägga i en äppelklyfta med lite kanel och socker på precis innan man vänder bollen.

 

IMG_9963

IMG_9961

 

Aebleskiver järn kanske kan vara lite svårt att få tag på men jag tror att munkjärn är ett annat namn på pannan.

Det här tycker jag att ni ska prova!

Velbekomme!

 

IMG_9911

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.