BEAUTY - TOVE CASTOR

BRA HÅRDAG – HÅR2017 STRUKTUR

Igår var jag hela dagen ute Stockholmsmässan/Furniture Fair men efter en hel måndag med Pressfrukost, pressrunda, podcast-inspelning och gala för Årets Rum infann sig inte riktigt orken. Däremot var outfit och håret på plats. Två av tre är inte illa.

Jag lägger inte många minuter på mitt hår men vet ju att just håret gör så stor skillnad på helhetsintrycket och att det faktiskt kan vara viktigare än make up. Personligen är jag mer förtjust i den franska stilen, the girl next door, än ett fönat perfekt svall. Klippta frisyrer är heller inte något för mig, jag strävar alltid efter den fixade fixade stilen som låter så lätt men som när det kommer till sin spets kräver lika mycket av både kunskap och tid. Men såklart också produkter eftersom en sådan frisyr mycket handlar om struktur.

Nu har jag hittat några strukturprodukter som jag verkligen gillar, produkter som är kompatibla med just mitt hår. Min absoluta favorit Badlands från R+Co är kanske inte en strukturprodukt i sig utan ett torrshampoo. Det är ett torrshampoo i fast form som appliceras precis på de partier man vill. Man kan punktmarkera. För mig blir det här en multiprodukt eftersom den både håller mitt hår ”nytvättat” samtidigt som det ger precis den där sträva strukturen som jag älskar och som mitt hår behöver för att inte bara falla tungt och platt.

Det här är en produkt som först gjorde mig mycket skeptisk. Pastan är ganska tjock och grå och när man fördelar den på fingrarna får den en oljig konsistens. Men det ger en grym struktur. Ytterligare ett plus är att jag kan applicera pastan precis där jag vill till skillnad från torrshampoo i spray som tenderar att sprida sig överallt, i hela rummet tom. Dag två är strukturen tom bättre, då fårman den där härliga I just woka up-looken. 

 

 

Min absoluta favorit inom styling, Badlands Dry Shampoo Paste från R+Co.

 

Badlands Dry Shampoo Pasta från R+Co

Här är några andra produkter som jag alternerar mellan som alla fokuserar på just struktur.

 

Beach Styler, en gel som ger en ”en dag på stranden-struktur” från serien Mé Id HairRockaway Saltspray från R+Co som ger den där härliga saltvattenstrukturen – Instant Texture från Living Proof för textur som ger håret den där ”dag 3-känslan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.