FASHION - TOVE CASTOR,  LIFESTYLE - TOVE CASTOR

Bubblande hos Mateus

Den bubbliga serien från Mateus tar verkligen för sig. Formgivaren bakom den lite nyare serien Bubbles är dottern i familjen. Hon fortsätter föra traditionen där svensk design möter portugisiskt hantverk. Bubbles är en ganska knubbig serie och är inte lika romantisk som de tidigare spetsmönstren med de går ju utmärkt att kombinera med varandra. jag fick ett litet ovalt vitt Bubbles-fat med min hem som verkligen smälter in i min vita mix av porslin. Jag är extra glad för att de tillverkar ovala fat för jag tycker mycket bättre om ovalt och avlångt när det kommer till uppläggning.

IMG_8218

Hos Mateus möttes vi också av julen för första gången för i år, men det var igen sista gången den här veckan kan jag lova. Det som nästan samtliga ”jul-teman” i år har gemensamt är att det är väldigt traditionellt, Carl Larssonskt, med äpplen, rött, amaryllis och naturmaterial. Väldigt likt det tema vi byggde på Rådhuset i Uppsala 2013.

IMG_8197

Kunde inte låta bli att fotografera den lilla bordsplaceraren…

IMG_8220

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.