BEAUTY - TOVE CASTOR

Concealer – Mina bästa tips

Man kan tro (och hoppas) att ”blippar” och mörka ringar kan döljas med samma concealer. Men det ju faktiskt två helt olika problem och därför behövs olika typer av concealers för ett snyggt resultat. För att dölja blippar/finnar behövs en concealer med hög täckning och med en torr konsistens så den inte glider iväg. Den bör absolut inte innehålla ljusreflekterande pigment (vem vill highlighta finnarna?). Däremot är en uppljusande concealer med ljusreflekterande pigment perfekt för att dölja mörka ringar under ögonen. Det är såklart ett plus om den verkar mjukgörande och återfuktande eftersom din hy runt ögonenär känslig och inte vill upplevas torr och rynkigt.

Applicera den ljusreflekterande concealer punktvis där du vill ljusa upp huden eller den mer täckande där du vill dölja skavanker. Ett tips är sedan att låta huden värma upp makeupen en kort stund innan du suddar in den i huden med fingertoppen eller en pensel. Jag använder en pensel till den täckande och fingrarna till den ljusreflekterande. Självklart ska man inte jobba med fingertoppen ner i concealerförpakningen eftersom bakterier växer så snabbt i krämiga produkter. Använd istället en ren tops eller gör som makeupartisterna och gräv upp en liten mängd med andra änden av penseln.

Brukar concealern glida av under dagen? Ett tips är att se till att huden är ren och inte fet innan du lägger på concealer och fixera efteråt med löst puder. Tips 2; Tänk på att inte bara lägga concealer under ögat utan också i inre ögonvrån mot näsan. Är området här ljust och jämnt ser hela ögonområdet piggare ut.

 

I mitt bardrumskåp har jag tre concealers som har olika uppgift – De här är mina tre favoriter!

 

touche éclat

Touche Éclat – YSL

Det lilla guldfärgade trollspöt är en klar favorit och finns i flera nyanser. Nr2 är den som passar min hy allra bäst. Touche Éclat är en ljusreflekterande concealer som ljusar upp mörka partier och som ger en lätt highlightande effekt. Passar alla hudtyper.

.

concealer helena rubenstein

Magic concealer – Helena Rubinstein

En uppljusande concealer med medeltäckning och en förmåga att smälta in i huden utan att ge ett kakigt intryck eller lägga sig i linjerna. Konsistensen är ngt tjockare än Touche E’clat och den naturliga finishen gör den toppen även till större, röda partier.

.

all cover mix limited edition

Cover all mix – Make Up Store

Allt som behövs för att dölja en blipp. Concealern har tre nyanser så att du kan blanda fram en nyans som passar och den fasta konsisten gör att den inte glider av en kanske fet yta. Den i limited edition (Silverdosan)har en något lättare konsistens än originalet vilket fler än jag verkar uppskatta.

.

En bra trio helt enkelt!

concealer mina 3 bästa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.