LIFESTYLE - TOVE CASTOR

Morgonrutiner – Citronvatten

Börja varje morgon mer ett glas citronvatten!

Det är mitt bästa morgontips som inte bara innehåller C-vitaminer utan också sägs , ja nästan vara bäst för allt du kan tänka dig. Jag fick det här tipset av en vän and I´m paying it forward.

Mest av allt dricker jag det för att jag tycker att jag tycker att det är gott. Citron är bland det bästa jag vet, i alla former. Som den är sur som attan, i en curd söt och syrlig, som karamell, som smaksättare i grönt Te (varje morgon) ja. Citron i vilken form som helst. Oftast väljer jag att satsa på de ekologiska citronerna i mataffären som är ganska små, fula och inte lika gula men vad gör väl det? Det är ju insidan jag vill åt. Men framförallt har det fått mig att faktiskt komma ihåg att dricka. Det händer annars allt för ofta att jag kommer hem och bara druckit kaffe hela dan.

 

Dricka Citronvatten på morgonen

 

Det här kan ett glas citronvatten på morgonen, ca en halvtimme innan frukost, göra för dig:

  • Citrusfruktens antioxidanter bekämpar de skadliga fria radikaler som bildas i kroppen.
  • Den sägs underlätta matsmältningen
  • Den hjälper kroppen att hålla en jämn vätskebalans vilket motverkar risken för uttorkning.
  • C-vitamin är rena skönhetsmedlet eftersom det skyddar kroppens kollagen – fiberproteinet i huden som minskar med åldern och ger rynkor.
  • Citronvatten sägs lindra tandvärk och tandköttsinflammation – därtill ger frukten även fräsch andedräkt.

 

Däremot har jag hört att det är bättre att dricka vattnet med sugrör för att motverka att citronsyrans slitage på tandemaljen och att man bör undvika att borsta tänderna direkt inpå av samma anledning.

Godmorgon!

.

2 kommentarer

  • Petra

    Ja citron är jätte gott! Det är även bra om man vill gå ner i vikt då den dämpar hungern och sötsuget. Men den kan även ”dra” ihop magsäcken så man inte äter lika mycket. Förut när jag ville gå ner i vikt drack jag alltid ett glas citronvatten med extra mycket citron innan jag åt någon mat och man fick inte alls i sig lika mycket mat som tidigare och man var mätt längre och sötsuget var nästan borta. Citron är bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.