EN BORSTE FÖR VARJE MOMENT – MAKEUPBORSTAR FRÅN ECOTOOLS

EN BORSTE FÖR VARJE MOMENT – MAKEUPBORSTAR FRÅN ECOTOOLS

Det här ganske sent väckta skönhetsintresset jag har har kommit att bli bara större och större. Med sent menar jag det riktiga intresset, när det inte bara längre handlar om yta och förbrukning utan om kunskap, nörderi, ingredienser, material och effekt. 

Självklart har jag haft ett intresse för make up sedan 11-årsåldern som alla andra men det har mer handlat om sista lagret. Mascara har varit mitt måste och mina fransar mitt signum. Rengöring, underlag osv har legat långt ner på listan. Jag kan bara tolka det som att jag måste ha haft en ganska bra hy genom åren för den har inte protesterat över att sova med make up, rengöras med schampo och nästan aldrig smörjas in men det har det blivit ändring på på sista tiden!

När jag målar tavlor använder jag betydligt fler borstar än vad jag gör i min make up-rutin.

De borstar jag nästan uteslutande använt hittils har jag haft i flera år. faktiskt 17 när jag tänker efter för att jag ar gråvit med min första son när jag köpte dem. Alla 3. Sedan har jag genom åren kompletterat med en del borstar som följt med produkter och borstar som väck mitt intresse men de är få. Det handlar ju såklart om ekonomi också, bra borstar kostar pengar och är det något jag när jag var yngre kunnat köpa billigt och många är det idag tvärt om, jag ser det mesta av mina inköp som investeringar.

Gissa om det var lilla julafton?

Ni kanske redan anat att det varit lilla julafton hemma hos mig när det här “bortslitet från gudarna” aka EcoTools kom i ett paket. Nu är jag så pepp på att utforska allt man kan åstadkomma med penslar i utformning. Extra nyfiken är jag på dessa 4. Den snedskuran för att lägga puder-liner (här använder jag TriBrows svarta från Make Up Store) jag gillar när eyeliners är lite mer suddiga än skarpa. Den Lilla penseln för att sudda med precision. Den mer kompakta snedskurna för att tona ut foundation och den solfjäderformade för att med lätt touch applicera glos och rouge på ett naturligt sätt.

Förutom att EcoTools borstar är tillverkat av Bambu (så bra!) och med en hylsa av återvinningsbar aluminium så är borsten i syntet och inte testat på djur. Dessutom är de inte så dyra. 2 bra saker för det goda samvetet!

Men; jag har också hört att de torkar väldigt fort efter tvätt vilket är en bonus. Där btw har jag en rutinpunkt att ta tag i.

Hur ofta tvättar ni era make up-borstar?

 

 

*pressprov

Written By
More from Tove Castor

VISIT PÅ DAGMAR

Jag har ett eget litet hjärtebarn
Read More

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *