LIFESTYLE - TOVE CASTOR

Indiska + Designstudion NOTE

Ibland är världen väldigt liten, som för ett par veckor sedan när vi ena dagen var iväg för att titta på Indiskas jul (oktober till december) och för att få höra deras stora nyhet för hösten – Sitt designsamarbete med designstudion NOTE, för att andra dagen titta förbi HOPE för ett frukostseminarium men just…NOTE. Har jag inte helt fel var de dagarna efter varandra och det hade inte kunnat bli bättre för vi fick både bakrund, personliga möten, nutid och kittlande processberättelser på köpet. Det finns få saker som jag älskar mer än kreativa skapande processer. Det är min backyard och min favoritplats.

Nu får ni ta er en närmre titt på NOTE´s samarbete med Indiska. Jag faktiskt sett den här fantastiska pjäsen uppe på HK redan innan och bestämde mig direkt för att jag kommer försöka hinna få tag på ett exemplar och det var redan innan jag träffade Johannes och Charlotte från NOTE. Tanken bakom samarbetet var att skapa en produkt där man utgått från advent men med en tanke att produkten skulle kunna leva kvar. Det resulterade i en ljusstake, i klassisk adventutförande med 4 ljus men som designmässigt kan ha en given plats i hemmet året om, som den är eller dekorerad efter säsong. På pressvisningen hade de stylat den med äpplen vilket var jättevackert och på bilderna med tistlar mm (Tistel och eukalyptus är btw höstens stora trend när det kommer till blomsterdekor!) Jag kommer, som jag alltid gör, att satsa på nötter i adventsljusstaken. Om jag låter NOTE/Indiska-staken står kvar efter trettonhelgen det återstår att se men jag kan garantera att den kommer finnas framme till jul på obestämd framtid. Stilren och klassisk med ett högt designervärde. 

 

designstudion NOTE indiska

designstudion NOTE indiska

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.