FASHION - TOVE CASTOR

Vårens 4 starkaste trender – del 2

Att rusta upp modet och jobba in armededetaljer är inget nytt, man har i perioder, under flera sekler, trendkänsligt sneglat åt det militära och som kontrast till all Peace Love and Understanding (som ni kan läsa mer om här) rustar våren 2015 upp med en militär trend. Markörer i den armeinspirerade modebilden är kraftiga material, mässingsknappar och kakifärger och vårens militära trend flirtar också lite med 70-talets safaritrend. Safarijackor, parkaser och naturella khakinyanser kommer vi att se mycket av i vår, sommar och in på hösten.

Bild05

Ikoniska modellen Veruschka klädd i Yves Saint Laurent klassiska safari-jacka och en scen ur filmen Mogambo med Grace Kelly and Clark Gable. När denna film nådde vita duken gjorde safarijackan sitt intåg i modebilden.

Efter en period med inte bara ett utan två världskrig är det kanske inte helt överraskande att modet influerades av de uniformer som designats för armen. Idag tillhör det allmänbildningen att veta att det var Hugo Boss som designade den tyska armens uniformer och att Burberrys ikoniska trench coat ursprungligen var en regnrock som de brittiska soldaterna välklätt krälat i skyttegravarna med. Strax efter andra världskriget blev Burberry´s trench ett modeplagg som idag är ironiskt och mer eftertraktat än någonsin.

Vad ska Ni shoppa?

  • Plagg med uniformsinfluenser
  •  Safarijackor
  •  Combatbyxor
  •  Blusar med bröstfickor
  •  Trenchcoats och Parkas-jackor

Om det nu inte är en Burberry Trenchcoat eller en Safari-jacka från Saint Laurent ni funderar på att investera i skulle jag inom den här trenden kanske inte lägga så mycket pengar utan istället se vad kedjorna har att erbjuda.

Bild06

Gucci och Marc Jacobs maxar våren med mässingsknappar på enkel och dubbelknäppta arméjackor och Både Ralph Lauren och Marc Jacobs återinför combatbyxan, plagg som inspirerats av dessa kommer med all säkerhet att finnas hos Zara och H&M. Dubbelknäppta kavajen är däremot något som man som man med fördel kan satsa på till våren. Till dam kan man titta på en dubbelknäppt kavaj som är något längre och bära den som klänning.

 

Alla bilder kommer från Pinterest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.